Editor map do HoMaM ToE
Re: Editor map do HoMaM ToE
Ok, kam ten skript mam vkládat a do těch závorek se něco plni?
Lucas Gryf wrote:Otázka 9 - Jak se tvoří kampaně (tažení, ve kterém je třeba dokončit jednu mapu aby se odkryla mapa druhá)?
Úplně nahoře v editoru je záložka Tools -> Create Campaign.
Lucas Gryf wrote:Winny - z toho návodu Jak scriptoval sem úplně vedle. Už asi vím, jak to mám napsat, ale Script editor je pro mě jako řeč Sheldona Coopera
Jestli ti to nevyhovuje, tak ten Vynnyho editor přeci používat nemusíš.
Deibelos wrote:Ok, kam ten skript mam vkládat a do těch závorek se něco plni?
View -> Map Properties -> Script -> Edit Script. Do těch závorek se něco píše jak kdy, v tomto případě tam nic nepiš. Jinak ty pomlčky tam nedělej, to je jen jako odsazení, stejně tak se tam nepíší ta znaménka < >.
- Lucas Gryf
Z toho sem totiž nepochopil, kde umístit ten script. Našel sem tam jen popis měst a jejich jména. Ale pokusím se těm scriptům přijít na kloub. 
Lucas Gryf wrote:Z toho sem totiž nepochopil, kde umístit ten script. Našel sem tam jen popis měst a jejich jména. Ale pokusím se těm scriptům přijít na kloub.
Měl by tam být soubor MapScript.lua, do něhož můžeš ty skripty psát. Ten program je dobrý na snazší manipulaci s textovými soubory mapy, ale na psaní skriptů je dle mého mnohem lepší standardní skriptový editor v editoru map.
když tam dam ten skript, kam pak napíšu tu zprávu
Deibelos wrote:když tam dam ten skript, kam pak napíšu tu zprávu
Můžeš buď napsat zprávu do poznámkového bloku a pak ji manuálně přesunout do složky s mapou - složka Editor -> H5MMods -> jméno mapy -> Maps -> SingleMissions -> jméno mapy, nebo můžeš přímo v mapě umístit nějakou jednotku, označit ji a v levém sloupci Property najdeš položku MessageFileRef. Hned vedle je sloupeček Value, a když v něm klikneš na řádek položky MessageFileRef, dej New a můžeš napsat zprávu. Jednotku pak klidně odstraníš, ale zpráva zůstane v mapě uložená. Tímto způsobem to lze udělat přes jakoukoli textovou položku v editoru (název úkolu, města, ...).
- Lucas Gryf
Vynny - chtěl jsem se Tě zeptat, pracuješ teď na nějaké nové kampani?
aha, takže až tam dám ten skript, tak to bude fungovat u všech zpráv?
Deibelos wrote:aha, takže až tam dám ten skript, tak to bude fungovat u všech zpráv?
Pro každou zprávu musíš mít 1 skript MessageBox("Maps/SingleMissions/jméno_mapy/jméno_zprávy.txt");. Tímto skriptem lze zobrazit kteroukoli zprávu.
Ok díky. Jak dám obrázek do formatu tga?
Mám problém se skriptováním, jakmile dam edit skript, celý editor mi spadne a objevý se tabulka, že program přestal zprávně pracovat.
Deibelos wrote:Mám problém se skriptováním, jakmile dam edit skript, celý editor mi spadne a objevý se tabulka, že program přestal zprávně pracovat.
To se mi bohužel stává také. Ono to otevřít jde, ale někdy to chce zkoušet vícekrát. Z toho důvodu si píšu skripty v poznámkovém bloku a pak je vždy do editoru jen překopíruji.
Deibelos wrote:Ok díky. Jak dám obrázek do formatu tga?
A k čemu to potřebuješ?
chci upravit avatara jednoho demona
no, pokud ten skript aktivuje všechny zprávy, aby se objevovali před tím, než hrač bude bojovat s jednotkou, dost mi to pomůže.
Deibelos wrote:no, pokud ten skript aktivuje všechny zprávy, aby se objevovali před tím, než hrač bude bojovat s jednotkou, dost mi to pomůže.
Jestli tím myslíš, že by jeden skript fungoval pro více zpráv, tak to nejde. Pro každou zprávu musíš napsat ten skript MessageBox. Do jedné funkce můžeš dát i více zpráv, ale budou se vztahovat vždy jen k té jedné jednotce, pro kterou je ta funkce vytvořená.
Deibelos wrote:chci upravit avatara jednoho demona
Já jsem si zatím vlastního avatara nikdy nevytvářel, takže s tímto zkušenosti nemám. Ale na internetu toho jistě bude spousta, tak zkus hledat, určitě něco najdeš.