Editor map do HoMaM ToE

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou
tilki

Re: Editor map do HoMaM ToE

Post by tilki »

Vynny wrote:Čau. Kdysi jsem se skripty taky bojoval a možná by Vám mohl pomoci můj návod, který jsem tenkrát udělal. Popisuju v něm ty nejzákladnější skripty a skriptové funkce. Ke stažení je na mé stránce.

dakujem, vidim ze je k tomu aj nejaky script editor, ten by sa nedal pouzit na moj problem? vobec sa v nom sice nevyznam ale ak sa v nom daju tie scripty pisat namiesto v heroes editore tak aby fungovali v mape tak ste vyriesili cely problem :)
Sabatu

Post by Sabatu »

1.Je tu někdo kdo by chtěl spolupracovat na nějaké kampani ? já dělám mapy(skripty se chci naučit)
hledám někoho kdo umí aspoň trochu skripty a i dobře mapy :D (na foru mám Post o mojí trojtý kampani Heroes of Might and Magic V Poslední vzepětí) dá se to dělat bez skriptů ale neni to zas tak ono).
2. je nějaký podrobnější cz/sk návod , klidně i ENG na skripty kde jsou i příklady , jako to má ten týpek sepsaný .. ale aby tam bylo víc takto rozepsaných skriptů
3.Přenášejí se hrdinové i mezi kampaněmy(když udělám ty tři tak přenesou se schopnosti Kujin z první kampaně do druhé kampaně s Arantirem ?
4.Proč Dopr.... neudělaly jednoduši scripty Ubisoft :Djá umím tak setregblock a hodit hráči suroviny na začátek a skopírovat a upravit pro boj skript z finálního souboje proti Biaře(přivolávání jednotek)
5. Neni nějaký návod jak vyvážit počet jednotek ... Jako byl v H5 Origo (final battle) kde byl danej počet jednotek Zehira,Findana,Godrika a Raelaga proti danému počtu jednotek Biary a Vládce. Jde oto abych nedal třeba hrdinovy málo či moc jednotek že některý hráč to vybojuje(dobře vyexpí skilly a attributy) a některý je rozmete bez ztrát a některej si ani neškrtne).. To se mi líbilo na Origo, bylo to udělaný tak že postupně kampaněma zesílil tak aby souboj dopadl tak že hrdina zvítězí , zbyde mu jen trochu jednotek ... Toto je můj problém že neodhadnu jednotky jak na straně hráče , tak na straně Soupeře. takže ve finále je souboj na konci lehký , nebo prozměnu nedohratelný :(

Předem díky za odpověď :D
Sabatu

Post by Sabatu »

Sabatu wrote:1.Je tu někdo kdo by chtěl spolupracovat na nějaké kampani ? já dělám mapy(skripty se chci naučit)
hledám někoho kdo umí aspoň trochu skripty a i dobře mapy :D (na foru mám Post o mojí trojtý kampani Heroes of Might and Magic V Poslední vzepětí) dá se to dělat bez skriptů ale neni to zas tak ono).
2. je nějaký podrobnější cz/sk návod , klidně i ENG na skripty kde jsou i příklady , jako to má ten týpek sepsaný .. ale aby tam bylo víc takto rozepsaných skriptů
3.Přenášejí se hrdinové i mezi kampaněmy(když udělám ty tři tak přenesou se schopnosti Kujin z první kampaně do druhé kampaně s Arantirem ?
4.Proč Dopr.... neudělaly jednoduši scripty Ubisoft :Djá umím tak setregblock a hodit hráči suroviny na začátek a skopírovat a upravit pro boj skript z finálního souboje proti Biaře(přivolávání jednotek)
5. Neni nějaký návod jak vyvážit počet jednotek ... Jako byl v H5 Origo (final battle) kde byl danej počet jednotek Zehira,Findana,Godrika a Raelaga proti danému počtu jednotek Biary a Vládce. Jde oto abych nedal třeba hrdinovy málo či moc jednotek že některý hráč to vybojuje(dobře vyexpí skilly a attributy) a některý je rozmete bez ztrát a některej si ani neškrtne).. To se mi líbilo na Origo, bylo to udělaný tak že postupně kampaněma zesílil tak aby souboj dopadl tak že hrdina zvítězí , zbyde mu jen trochu jednotek ... Toto je můj problém že neodhadnu jednotky jak na straně hráče , tak na straně Soupeře. takže ve finále je souboj na konci lehký , nebo prozměnu nedohratelný :(

Předem díky za odpověď :D

Kdo by chtěl pokecat nebo zahrát tak ICQ 676909549
Sabatu

Post by Sabatu »

Prosím vás není někde podrobný návod na questy... jen co znamenají ty úkoly, jako collect resources a tk to zvládnu ale adwance heroes , to nevím co je. a je jich tam víc co nevím :(.. Díky za odpověď
Sabatu

Post by Sabatu »

Zdravím , chci se zeptat jak v editoru nastavit počet jednotek neutrální skupiny, globálně.... nechci u každé neutrální skupiny psát počet, dá se v levém panelu kde se dělaj questy atd nastavit počet neutrálních jednotek.. tak aby byl počet v lehké obtížnosti takový jako v hrdinské...ono se 30 levelm jít třeba proti 20 rolníkům je naprd
Sabatu

Post by Sabatu »

https://www.youtube.com/watch?v=DKSDO5i ... 4QlnWpTHTA tak dialogové scény už umim ,, jen je umět vložit do mapy :(
Sabatu

Post by Sabatu »

Tak už vážně nevim včem dělat skripty, jakýkoliv skript dám v editoru do skriptu ,klidně original okopírovanej setplayer resource tak i když dám Check a skočí OK tak prostě editor spadne :(
Alarik

Post by Alarik »

Sabatu wrote:Zdravím , chci se zeptat jak v editoru nastavit počet jednotek neutrální skupiny, globálně.... nechci u každé neutrální skupiny psát počet, dá se v levém panelu kde se dělaj questy atd nastavit počet neutrálních jednotek.. tak aby byl počet v lehké obtížnosti takový jako v hrdinské...ono se 30 levelm jít třeba proti 20 rolníkům je naprd

Pochybuji, že něco takového jde.

Tak už vážně nevim včem dělat skripty, jakýkoliv skript dám v editoru do skriptu ,klidně original okopírovanej setplayer resource tak i když dám Check a skočí OK tak prostě editor spadne :(

Problém není ve správnosti a funkčnosti skriptů, nýbrž v samotném editoru. Po otevření skriptového editoru je šance, řekl bych, aspoň tak 50%, že ti pak editor spadne. Proto je vhodné psát skripty někde externě a pak je do skriptového editoru pouze nakopírovat, což se, bohužel, musí občas udělat několikrát, než se to povede úspěšně dokončit. Ohledně toho, v čem ty skripty psát... Pokud ti záleží na zvýraznění syntaxe příkazů, tak na internetu se jistě povaluje spousta programů podporujících jazyk Lua (v něm se píšou skripty do Heroes V). Pokud nepotřebuješ mít ten kód barevný, tak skvěle poslouží i obyčejný Poznámkový blok, který já sám také používám.
Morbid

Post by Morbid »

Moc držím palce, teším sa keby som mohol pomoct tak niekedy až bude kampaň hotová tak akurát ako tester. :D
Post Reply