Zajímavosti

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou
antalyan

Zajímavosti

Post by antalyan »

Otevírám tohle téma, protože bych se rád dozvěděl (a zároveň sdílel) některé zajímavé postřehy ohledně pátého dílu (včetně všech datadisků).
Některých jednotek, kouzel atd. si člověk třeba na první pohled nevšimne, ale pak ho zaujmou.
Dva příklady:
vosí hnízdo - zajímavé kouzlo, které neutrálnímu nepříteli prakticky nedovolí útočit (je-li jen jedna skupina jednotek), protože pokaždé posune nepřítele dozadu
panenský jednorožec - věděli jste, že při použití kouzla vzkříšení se na něj aplikuje se dvojnásobnou silou?
RRRick

Re: Zajímavosti

Post by RRRick »

To s tím Jednorožcem jsem teda netušil otázka je jestli to byl bug nebo skrytý záměr :D
Dobrá schopnost byl duhový dech u KRystalového draka. Ve hře to nebylo vysvětlené, přitom v tom byl nějaký systém, do jakého směru se útok přesune. Z hlavy to už nevím, ale je to vysvětlené ve fan manuálu.
Grawl

Post by Grawl »

Mě ten duhový dech zasáhl vždy tolik jednotek, kolik jich spolu těsně sousedělo. Ať jsem měl štěstí jakékoliv.
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty parchanty na druhé straně aby padli za tu svou.
antalyan

Post by antalyan »

Jednorožec: těžko říct, jestli to byl úmysl, ale když se na něj zkopíruje efekt každého pozitivního kouzla magie světla, tak by - když by to nebyl úmysl - pak nemělo smysl ty kouzla používat přímo na něj (btw. to je jeden z důvodu, proč mi přijde panenský jednorožec lepší než stříbrný - je na něj spoleh a ne procentuální šance na odolání magii).
Duhový drak: nikdy jsem na tu logiku nepřišel, proto radši používám draka smaraggdového, u něj jsem si jist, kam zasáhne :D
Grawl

Post by Grawl »

Mě křišťálový drak přijde lepší, zasáhne většinou víc jednotek než smaragdový.
P.S. Další zajímavost, které si ale každý nejspíš všimne je, že v 3. misi za elfy (obrana) se píše, že je Findan posledním hraničářem bránícím Irollan, ale hraničáři se dají najímat normálně v hospodě.
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty parchanty na druhé straně aby padli za tu svou.
Grawl

Post by Grawl »

Asi tak nějak
Grawl

Post by Grawl »

Další zajímavost, i když ne z h5. V heroes online kouzlo slabost snižuje počet životů, ale v normálních dílech snižují poškození.
Grawl

Post by Grawl »

Zajímavosti, které mi kazily boj s Markalem:
1. Kouzlo vyhnanství neodvolá vojáky z příznačných sil.
2. Klon kouzlící jednotky už nekouzlí.
LordGraa

Post by LordGraa »

Duhový dech - je vysvětlen ve fanmanuálu: drak zasáhl svůj cíl a dále to záleželo na štěstí a také náhodě, kam se dech šířil. Zasáhl tak 1-5 cílů.

Image
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic
https://www.worldofheroes.cz
Stíny nad Ashanem
https://wpu.worldofheroes.cz/tsoa.html
Grawl

Post by Grawl »

Toto je možná bug, ale zajímavé to je.
Na konci kampaňe v základním h5 bojuješ s vládcem, který dokáže přežít jen s vyvolanými vojáky. Dobré je, že pouze s vyvolanými můžeš pokračovat v bitvě i ty. Nevím ale, co by se stalo, kdyby na konci přežili jen vyvolaní. Mě osobně to zachrániloz za Zehira.
antalyan

Post by antalyan »

Grawl wrote:Toto je možná bug, ale zajímavé to je.
Na konci kampaňe v základním h5 bojuješ s vládcem, který dokáže přežít jen s vyvolanými vojáky. Dobré je, že pouze s vyvolanými můžeš pokračovat v bitvě i ty. Nevím ale, co by se stalo, kdyby na konci přežili jen vyvolaní. Mě osobně to zachrániloz za Zehira.

Toho jsem si nikdy nevšiml, vždycky mi přežila buď i normální jednotka nebo nikdo :D
Grawl

Post by Grawl »

Mě by ale zajíalo, co by se stalo, kdyby přežili jen ti vyvolaní u konce bitvy. Byla by to remíza?
Grawl

Post by Grawl »

Zkusím to, ale teď se možná dlouho nedostanu k PC, takže si možná počkáte. (Pokud to někdo nezkusí místo mě)
Post Reply